Functioneel Beheer

Control IV > Functioneel Beheer

Ergernis nummer 1 van ICT-gebruikers: een haperende informatievoorziening waardoor medewerkers niet kunnen werken en afnemers geen producten/diensten kunnen afnemen. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat de ICT-voorzieningen gewoon goed functioneren en dat ook blijven doen. Naast storingen zijn soms ook vernieuwingen hiervoor verantwoordelijk – de ene keer door technologische vooruitgang, de andere keer vanwege wetgeving en interne en externe beleidsontwikkelingen. Updates en bijvoorbeeld ook ander/zwaarder gebruik kunnen af en toe leiden tot verstoringen. Ook kan het zijn dat updates een nieuwe werkwijze noodzakelijk maken, of een verandering in de manier van werken vraagt juist om een aanpassing in de ICT.

Functioneel beheer helpt om software zo goed mogelijk te beheren en om de overlast bij problemen zoveel mogelijk te beperken

Nut van functioneel beheer

Simpel gesteld: functioneel beheer is de ondersteuning uit de eigen organisatie die ervoor zorgt dat die organisatie de ICT krijgt die het nodig heeft.

Om de ICT goed te laten aansluiten bij de werkprocessen van de organisatie, is het van belang dat de ICT niet (alleen) aanbodgericht tot stand komt, maar uitgaat van de behoeften van de gebruikers – vraaggestuurd dus. Daarvan ligt zoveel mogelijk het initiatief bij de functioneel beheerder als vertegenwoordiger van de gebruikers om in goede samenwerking met de servicedesk en rollen zoals de security officer, de informatiemanager en de ICT-leverancier tot een passende informatievoorziening te komen. Een goede samenwerking moet bijdragen aan tevreden gebruikers. Dat betekent niet dat elk verzoek ingewilligd wordt. Bij een negatief besluit wordt wel uitleg gegeven met argumenten.

Functioneel beheer diensten van Control IV

Op het vlak van functioneel beheer levert Control IV diverse diensten. Een aantal voorbeelden hiervan te zijn onder andere:

  • Nulmeting functioneel beheer
  • Ad interim management van vakgroep, sector of afdeling functioneel beheer
  • Professionalisering van functioneel beheer via projectleiding en advisering
  • Ontwikkelen van opleidingen/workshops
  • Inrichting functioneel beheer
  • Projectmanagement voor transities
  • Senior functioneel beheer
  • Consultancy

Waarom functioneel beheer door Control IV?

De functioneel beheer consultants van Control IV beschikken vanzelfsprekend over de benodigde kennis van het vakgebied. Zij hebben minimaal 10 jaar relevante werkervaring. Deze hebben zij opgedaan zowel binnen de profit- als non-profit sector. Kortom door te kiezen voor de inzet en ondersteuning door onze deskundigen bent u gegarandeerd verzekerd van een geslaagde opdracht.

Meer weten?

Benieuwd hoe wij uw organisatie met onze kennis en ervaring van dienst kunnen zijn?
Neem contact met ons voor een vrijblijvend gesprek!